Avrupa'da e-ticaret büyüme oranları, 2021 verileri ve istatistikleri

Avrupa’da e-ticaret büyüme oranları, 2021 verileri ve istatistikleri

E-ticaretin gittikçe büyüdüğünün neredeyse hepimiz farkındayız. Bu farkındalığın doğru olup olmadığını kontrol etmeye ne dersiniz? Geçtiğimiz yılın raporlarını inceleyerek 2021 e-ticaret istatistiklerine göz atabiliriz. Dünyadaki ve özellikle Avrupa’daki güncel durumu en iyi şekilde analiz etmeniz için yakın tarihte sunulan raporları inceledik, önemli verileri ve istatistikleri bir araya getirdik.

E-ticaret dünya çapındaki yükselişini sürdürüyor

Dünya çapındaki e-ticaret satışları 2021 yılında yaklaşık 4,9 trilyon ABD dolarına ulaştı. Statista verilerinin gösterdiği bu büyümenin daha da artacağı öngörülüyor. Küresel oranda genişleyen e-ticaret sektöründe Avrupa’da da benzer bir büyüme görülüyor. Avrupa’da e-ticaret, dünyanın geri kalanında olduğu gibi günden güne daha da popüler hale geliyor. 

2022 Avrupa E-ticaret Raporu, 2021’de Avrupa genelindeki e-ticaret gelirinin %13 artarak 718 milyar €’ya ulaştığını gösteriyor. Büyüme oranı, 2020’ye göre hafifçe artarak sabit kalıyor. 2022 için tahminler yükselişin devam ettiği bir eğilimi öngörüyor. Diğer taraftan büyümenin %11 oranla 797 milyar avroya ulaşacağı tahmin ediliyor.

Online alışverişin Avrupa’daki yükselişi ilgi çekici

Batı Avrupa %63 oran ile en yüksek ciro payına sahip olmaya devam ediyor. Doğu Avrupa’nın geçen yıla göre daha yüksek büyüme oranları kaydetmesi ise ayrıca dikkat çekiyor. Doğu Avrupa, Avrupa’nın toplam e-ticaret gelirinin %2’sini oluşturuyor. Hayatında ilk kez online alışveriş yapanların oranına bakıldığında ilk sırada %86 ile Kuzey Avrupa’yı görüyoruz. Bu bölgeyi %84 oranla Batı Avrupa takip ediyor. Peki Avrupa’da en fazla online tüketiciyi hangi ülkeler barındırıyor? Hollanda %94, Danimarka %92 ve İsveç %92 ile ilk 3 sırayı domine ediyor. (Ecommerce News)

Avrupa’da e-ihracat oranı %40’a ulaştı

Almanya, Hollanda, Fransa ve Polonya gibi gelişmiş ülkeleri barındıran Avrupa’da 

tüketiciler en çok ulusal satıcılardan satın alım gerçekleştirse de e-ihracatın son derece büyük bir orana sahip olduğu öne çıkıyor. Ecommerce News’ün verdiği bilgilere göre tüketicilerin %84’ü ulusal satıcılardan alışveriş yaparken, e-ihracatı tercih edenlerin oranı ise %40’ı buluyor. Avrupa’da en çok satın alınan ürünlere bakıldığında giysi, ayakkabı ve aksesuarları görüyoruz. 2021’in son çeyreğine ait online alışverişlerinin %68’i bu kategorileri içeriyor.

Avrupa ülkelerinde e-ticaret yine yükselişte

Almanya, 2021 yılında dünyanın en büyük 5. e-ticaret pazarı olarak 109,1 milyar ABD doları satış hacmine ulaştı. Sene boyunca %14’lük artış görülen ülkedeki satışların gelecek yıllarda da artması bekleniyor.

Fransa, 2021 senesinde 66,9 milyar ABD doları gelirle e-ticarette dünyanın 7. en büyük pazarı olarak dikkat çekti. Fransa e-ticaret pazarı %14 oranında artış gösterdi.

Hollanda, 21,7 milyar ABD doları gelirle e-ticaret için 17. en büyük pazar olduğunu göstererek 2021 yılını Türkiye’nin bir sıra önünde tamamladı. Hollanda e-ticaret pazarı 2021 yılında %14’lük bir artış gösterdi.

EcommerceDB’nin sağladığı verilere göre Almanya, Fransa ve Hollanda da olduğu gibi Avrupa’nın diğer ülkelerinde de e-ticaretin yükselişi devam ediyor. Hem ulusal hem de uluslararası satın almalar arttıkça satış hacmi ve gelir de doğru oranla artış gösteriyor.

Avrupa pazarını Türkiye’den tecrübe etmek istiyor, döviz geliri ile markanızı büyütmeyi amaçlıyorsanız fiCommerce olarak size özel çözümler sunuyoruz. Tek stoktan hem tüm Türkiye hem de yurt dışı siparişlerinizi yönetmenize imkan sağlıyor, e-ticaretin yükünü üzerinizden alıyoruz. Detaylı bilgi almak için e-ihracat ve global e-ticaret çözümleri sayfamızı inceleyebilir ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir