E-ticaret 2021 raporu: Veriler, istatistikler ve değişen trendler

E-ticaret 2021 raporu: Veriler, istatistikler ve değişen trendler

E-ticaret istatistiklerini merak ediyorsanız doğru sayfadasınız. E-ticaret 2021 trendleri, dünyanın ve Türkiye’nin en çok ziyaret edilen pazar yerleri, satış rakamlarını etkileyen faktörler, günden güne değişen trendler ve daha fazlası bu yazıda sizi bekliyor.

E-ticarette yıldızı parlayan isimler!

BuiltWith’in en iyi 1 milyon web sitesini analiz ederek elde ettiği sonuçlara göre WordPress’in e-ticaret eklentisi WooCommerce yılın en çok tercih edilen e-ticaret altyapısı olarak dikkat çekiyor. Sıralamayı Shopify’ın ardından Magento izliyor.

Dünyada 3 milyara yakın aylık ziyaretçi sayısıyla Amazon, Türkiye’de ise “decacorn” unvanına sahip Trendyol, 2021’in en popüler alışveriş siteleri.

Similarweb verilerine göre dünyanın en çok ziyaret edilen pazar yerleri: 

  1. Amazon
  2. Ebay
  3. Rakuten 
  4. Aliexpress
  5. Walmart

Aylık 100 milyonu bulan ziyaretçi sayılarıyla Türkiye’nin en popüler pazar yerleri: 

  1. Trendyol 
  2. Sahibinden
  3. Hepsiburada
  4. N11
  5. GittiGidiyor 

Cebimizdeki devasa mağazalar 

Her 4 kullanıcıdan 3’ü zaman kazandırdığı için mobil cihazlarından alışveriş yapıyor. (Oberlo) Sorunsuz bir mobil alışveriş deneyimi sunmak her zamankinden daha kritik hale geliyor. Kullanıcıların %90’ı mobil alışverişle ilgili yaşadıkları deneyimlerin daha iyi olabileceği düşünüyor. Mobil alışverişin önündeki en sık rastlanan iki engel ise güvenlik sorunları ile tıklanamayacak kadar küçük sayfalar ve bağlantılar. 

Satış rakamlarında sosyal medyanın sihirli dokunuşu

Zaman geçirmek, eğlenmek, keyifli bir tatilden ya da hafta sonu gezisinden anıları paylaşmak için kullandığımız sosyal medya, artık bir ürün satın alacağımızda da ilk başvurduğumuz kaynak diyebiliriz. 

E-ticarette sosyal medya etkisini gösteren güncel ve ilgi çekici birkaç veriye göz atalım: 

  • Tüketicilerin %70’i bir ürünü satın almadan önce Instagram ve Facebook’ta arama yapıyor. (Savemycent)
  • İnternetten alışveriş yapanların %49’u, satın almadan önce sosyal medya üzerinden markalarla iletişime geçiyor. (Facebook)
  • Sosyal medyada aktif markalar %32 daha fazla satış elde ediyor. (Appinventiv)
  • Sosyal medyada satış söz konusu olduğunda en büyük ürün kategorileri sırasıyla: Moda, elektrik ve dekorasyon. (Insider Intelligence)

Dijital ve gerçekçi: Artırılmış gerçeklik ve 3D ürün görselleri

Günümüzde kullanıcılar internetten koltuk, araba ya da nişan yüzüğü siparişi verse de mağazada yaşadıkları alışveriş deneyiminden tamamen vazgeçmek istemiyorlar. Twentify’ın paylaştığı bilgiye göre 2021 yılında Türkiye’de neredeyse her iki müşteriden biri online sipariş vermeden önce mağazada araştırma yaptı. Ancak e-ticaret sitenizde yapacağınız birkaç yenilikçi iyileştirme ile müşterilerinize tatmin edici deneyimler sunmak, satın alma süreçlerini daha kolay ve hızlı bir hale getirmek de sizin elinizde.

  • Shopify’ın verilerine göre 3D ya da 360° ürün görselleri, satın alma oranını %250 oranında artırdı. 
  • Threekit, AR (artırılmış gerçeklik) kullanarak sipariş tutarında %30 artış gözlemlediğini söylüyor. 

UX ve UI tasarımı ile problem çözme becerisi

Baymard’ın 2021 yılında yaptığı araştırma, alışveriş sepetini terk eden kullanıcıların sebeplerini ortaya çıkarıyor. Maliyetleri düşürmek belki biraz zor olabilir ama iyi haber, UX ve UI tasarımında yapacağınız küçük iyileştirmeler sorunların birçoğunu çözebilir! 

  • Online mağazanızı ilk kez ziyaret eden kullanıcılar, hızlıca alışveriş yapmak istiyor. Üyelik ekranı karşılarına çıktığında sitenizi terk etmemeleri için üye olmadan devam etme imkanı sunmak oldukça kullanışlı bir çözüm olacaktır. 
  • Uzun ve karmaşık bir ödeme sürecine sahipseniz, üyelerinize tek dokunuşla satın alma imkanı sunmayı düşünebilirsiniz. Araştırmalar sadece ödeme adımını iyileştirdiğinizde %35 daha fazla satış elde edebileceğinizi gösteriyor. 
  • Fiyat, bir ürünün satın almaya değip değmeyeceğini belirleyen önemli bir rol üstleniyor. Fiyatı net bir şekilde göremeyen kullanıcılar ne yazık ki alışveriş sepetini terk ediyor. Özellikle yurt dışına satış yapıyorsanız nakliye bedeli, ithalat vergisi gibi ücretleri kolay anlaşılır bir şekilde verdiğinizden, para birimi dönüştürme işleminin sorunsuz çalıştığından emin olmalısınız.
  • Kullanıcıların kredi kartı bilgilerini girerek sitenizde gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri için güvenliğe büyük önem vermelisiniz. SSL sertifikası edinmeniz şart, sizi tercih eden müşterilerinizin yorumlarını ve garanti koşullarını görünür bir şekilde konumlandırmayı da düşünebilirsiniz. 
Bunlar da İlginizi Çekebilir