Avrupa'nın ve Orta Doğu'nun en büyük fulfillment hizmeti sağlayıcılarından biri olan fiCommerce ile tanışın

fiCommerce ile işinizi büyütün.

E-ticaret yapan veya e-ticaret operasyonlarına yeni başlayacak olan markalara Türkiye ve yurt dışında lojistik hizmeti sunan öncü bir şirketiz. Müşterilerimizin e-ticaret operasyonlarını yönetmek ve ürünlerini depolarımızdan son tüketiciye hızlı ve güvenli bir şekilde ulaştırmak için teknoloji odaklı bir yaklaşıma sahibiz. Teknolojik altyapımız ve deneyimimizle e-ticaret işinizi büyütmeniz için daima yanınızdayız.

Global Fulfillment Hizmeti

Fulfillment hizmetimizle Avrupa, Türkiye ve Körfez Ülkeleri’nde tüm e-ticaret operasyonlarınızı uçtan uca verimli bir şekilde yönetiyoruz.

Sunduğumuz Fulfillment  Hizmeti Çözümleri

Mal Kabul ve Depolama 

Ürünlerinizi modern ve yüksek hacim kapasitesine sahip depolarımızda, yeni nesil depo yönetim sistemleri ile muhafaza ederiz. Tekstilden kozmetiğe, teknolojiden mobilyaya kadar birçok farklı kategori ve hacimde ürünlerin operasyonlarını yönetiriz.

Envanter Yönetimi

fiPlatform ile birden çok satış kanalında detaylı envanter yönetimi yapar, güncel stok durumunuzu sürekli takip ederiz. Oluşabilecek stok hatalarını ortadan kaldırarak siparişlerinizin zamanında ve eksiksiz karşılanmasını sağlarız.

Sipariş Yönetimi ve Paketleme

Siparişlerinizin toplanması, paketlenmesi ve hazırlanması süreçlerinde özel paketleme dahil olmak üzere taleplerinizi karşılarız. Ürünlerinizi özenli bir şekilde paketleyerek müşterilerinize mükemmel bir alışveriş deneyimi sunarız.

Kargo ve Teslimat

30’dan fazla iş ortağımız ve güçlü lojistik ağımız ile ürünlerinizi yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerinize isterseniz Türkiye’den sınır ötesi e-ihracat kapsamında isterseniz de Avrupa’da depolayarak hızlı ve güvenli bir şekilde ulaştırırız. Kargo takip süreçlerini sizin için yönetir, müşterilerinize gönderi takibi sağlarız.

İade Yönetimi

Satış kanallarınıza bağlı olarak pazaryeri mağazalarınızdan veya websitenizden gelen iade taleplerine istinaden otomatik RMA kodu oluşturulması dahil müşterilerinize sunacağınız iade politikanız çerçevesinde süreçler oluştururuz. Depoya iade gelen ürünlerin kalite kontrolünü yapar, stoğa alır, gerektiği durumda karantinaya veya hurdaya alma aksiyonlarını gerçekleştiririz. Talebinize göre sizinle birlikte tüm süreçleri CRM üzerinden vakalarla takip ederiz.

fi'nin Altın Oranları

0:00'e

kadar gelen siparişler aynı gün kargoda

0 saatte

mal kabul ve iade kabul

0 saatte

Avrupa’ya teslimat

%0,95

stok doğruluğu

Sıkça Sorulan Sorular

Fulfillment kısaca e-ticaret lojistiğinde e-ticaret mağazasına sahip olan müşterilerin siparişlerinin alınmasından teslim edilmesine kadar izledikleri adımları kapsar. Bu adımlar; e-ticaret yapan satıcıların ürünlerinin depolanması, stoklarının tutulması, siparişlerin hazırlanması, paketlenmesi, etiketlenmesi, kargolanması, teslim edilmesi, iade süreçlerinin ve müşteri ilişkilerinin yönetilmesi süreçlerinin tamamıdır. Böylece e-ticaret yapan şirketler bu operasyonel süreçlerin iş yükünden kurtularak ürünlerinin müşterilere sorunsuz bir şekilde ulaşmasının avantajlarını yaşarlar. 

İşletmeniz için fulfillment hizmeti almakla ilgili sorularınız varsa bu yazımıza göz atabilirsiniz:  Neden fulfillment hizmeti almalısınız?

E-lojistik faaliyetlerinin kapsamı hizmet alan işletmelerin taleplerine göre şekillenebilir ancak genel olarak uçtan uca hizmet almak isteyen e-ticaret yapan işletmeler için geniş kapsamda stok planlaması yapma, siparişi alma, ürünleri depolama, ambalajlama, yükleme, taşıma, iade sürecini yönetmeyi kapsar.

E-ticaret lojistiği yapmanın avantajları ise şunlardır:

  • E-lojistik hizmetleri müşterilerine hız ve sağlıklı planlama avantajı sağlar. 
  • E-ticaret yapan işletme e-lojistik hizmetleri sayesinde düşük maliyet ve düşük hata payı ile verimlilik kazanır.
  • E-lojistik sayesinde işletmeler müşterilerine geniş pazarlarda çok sayıda ürün hizmeti sunabilir.
  • İşletmeler müşterilerinin talepleri ve farklı ihtiyaçları hakkında bilgi toplayabilir ve böylece işletme hizmet çeşitliliğinin artmasına olanak sağlar.
  • İşletmeler yer ve zaman tasarrufu sayesinde müşterilerine daha hızlı ürün teslimatı yapar. 

E-ticarette e-lojistik hizmetleri, geleneksel lojistik hizmetlerinden farklı olarak bilişim teknolojileri ile desteklenir. Bilişim teknolojileriyle desteklenen e-lojistik hizmetleri süreçleri genel olarak şöyledir;

  • Ürünler işletmeden veya işletmenin tedarikçisinden teslim alınır, otomatik olarak paketlenir, etiketlenir ve elleçlenir.
  • Gümrük ve sevkiyat süreçlerinde internet tabanlı sistemler kullanılır.
  • Lojistik araçları uydu sistemleriyle takip edilir.
  • Depolama işlemlerinde otomasyon sistemleri kullanılır.
  • Ürün siparişinden teslimine kadar siparişi veren müşteriye kişisel verileri koruma kapsamında (KVKK) verilen izinler doğrultusunda ürün teslimatı sürecinde e-posta ve sms bilgilendirmesi yapılır.

E-ticarette etkili lojistik yönetimi nasıl yapılır? içeriğimize göz atarak e-ticaret lojistiği ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

E-ticaret yapan bir işletmenin en önemli amacı müşteriye sipariş ettiği ürünü en güvenli ve en hızlı şekilde ulaştırmaktır. Bunu gerçekleştirebilmek için e-ticaret lojistiğinin en önemli kriterlerini sağlamak gerekir. Bu kriterler arasında şunlar yer alır;

  • E-lojistik sürecinde teslimat planlamalarını dijitalleştirmek.
  • Depolama ve stok kontrolü süreçlerini organize etmek.
  • Ürün için en doğru paketleme seçeneğini tercih etmek.
  • Ek hizmetlerle sektörün rekabetçi ortamında müşterinin gözünde farklılaşmak.
  • En iyi hizmet veren kargo firmalarıyla çalışmak.
  • Yenilikçi lojistik hizmetlerini takip etmek.

E-ticaret operasyonun en önemli adımlarından biri lojistik sürecidir. İyi bir lojistik sürecinin başlangıç noktası doğru depolamadır. Depolama süreci mal kabulden başlar. 

Üreticiden veya satıcıdan kolili, paletli vb. gönderilen ürünler tek tek barkotlanıp okutularak stoğa alınır. Burada önemli olan ürün kategorisine göre doğru stoklama yapılmasıdır. 

  • Mezanin raf stoklama: Mezanin raf bir depo alanının sahip olduğu yüksekliği en verimli şekilde kullanılmasını sağlayan raf sistemidir. Adetli ürünler (ruj, kalem vb.) ve katlı stoklama gerektiren tekstiller, spor kategorisi ve ev dekorasyon ürünleri örnek verilebilir.
  • Askılı stoklama: Tekstil kategorisinde satış yapan markalar için önemli bir stoklama türüdür.
  • Sıcaklık Koşullu Oda: Bazı ürün kategorileri içerdiği kimyasallar nedeniyle farklı sıcaklık koşulları altında saklanmalıdır. Sıcaklık koşullu odalarda stoklanması gereken ürün kategorilerine suplement, medtech (medikal teknoloji ürünleri), lens, vitaminler ve bazı gıda kategorileri (şarküteri, çikolata, konserve vb.) örnek verilebilir.
  • Yanıcı parlayıcı oda: Bazı ürünler içerikleri itibariyle olası bir yangın durumunda diğer ürün kategorilerine kıyasla daha risklidir.Kozmetik kategorisindeki parfümler, deodorantlar yanıcı parlayıcı odalarda stoklanmalıdır. 
  • Parçalı stoklama:  Özellikle hacmi büyük ürün kategorileri için kullanılan stoklama yöntemidir. Örneğin, klima, gardrops gibi çok parçalı olan ürünler için uygundur.

Depolama Koşulları ve Ürün Kategorisinin Arasındaki İlişki Nedir? Neden Önemlidir? başlıklı yazımıza göz atarak depolama süreçleri ve ürün kategorileri hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.