Shopify'da Neler Oluyor? Güncellemeler ve Yeni Gelişmeler

Shopify’da Neler Oluyor? Güncellemeler ve Yeni Gelişmeler

Dünya’nın en ünlü e-ticaret altyapı sağlayıcılarından biri olan Shopify, her geçen gün büyüyen online alışveriş dünyasına ayak uydurabilmek için kendisini geliştiriyor. E-ticaret ekosisteminin hareketli günler geçirdiğini söylemek gerek.

Yaklaşan Kasım kampanyaları, yılbaşı indirimleri gibi daha birçok kampanya dönemleri için hazırlıklar şimdiden başladı. Geçirilen her kampanya dönemi e-ticaret dünyasında yerini alan herkese ayrı bir deneyim kazandırdı ve nelere ihtiyaç duyulduğunu öğretti.

Biz de ödemelerden kampanyalara kadar satıcıları ilgilendiren birçok konuda içeriyi yenileyen Shopify’ın yaptığı güncellemelere göz atmak istedik.

Ödemelerle İlgili

Ödeme olmadan alışveriş tamamlanmaz, bu kesin. Shopify ödeme altyapısı olarak kendi servisini sunuyor ancak bu altyapı her ülkede kullanılamıyor. Bu sebeple Shopify Pay kapsamı dışındaki herhangi bir ülkeden satış yapan markaların 3. parti ödeme altyapılarını sitelerine  entegre etmesi gerekiyor. Kapsam içerisindeki ülkelerde de farklı altyapılar tercih edilebilir ancak bazı altyapılar için “önce Shopify Pay’i kullan sonra diğer altyapıları kullanabilirsin ” benzeri ön koşullar  sunabiliyor.

31 Temmuz’dan itibaren Shopify’la çalışan üçüncü-taraf ödeme sağlayıcılarının Shopify’a özel uygulama geliştirmesi isteniyor. Eğer istenilen uygulama Shopify’ın uygulama mağazasında yer almıyorsa o ödeme altyapısı ne yazık ki  sisteme entegre edilemiyor.

Bu güncellemeler doğru şekilde Shopify ile eşleşmezse müşteriler alışverişini tamamlayamıyor. E-ticaretin en büyük parçası: müşteri deneyimi. Bu deneyim uçtan uca iyi şekilde yönetilmezse müşterilerinizi kaybedersiniz, bu da satışlarınızı olumsuz etkiler. Onun için bu güncellemeleri doğru takip etmek çok önemli.

Kampanyalardan bahsedelim

İndirim kombinasyonları da Shopify’ın yenilikleri arasında. Shopify’daki markaların uzun zamandır beklediği güncellemelerden biri. İndirim kombinasyonları hem mağazanızda oluşturduğunuz özel promosyonları, kuponları müşterilerinize kullandırıyor hem de sitenizde otomatik indirim kurgusu oluşturduysanız müşterinizin tek siparişte iki kampanyadan da yararlanmasını sağlıyor.

Shopify’da kampanyalar hem uygulamalarla genişletilebilir hem de herkese sunduğu kampanya kurguları kullanılabilir. Herkesin kullanabileceği kampanyalar manuel ve otomatik uygulananlar olarak 2’ye ayrılır. Müşterilerinize özel kuponlar yaratarak ödeme sayfasında indirim hakkını kullanabilir veya %x indirim, x TL sonrası kargo bedava vb. otomatik indirimler uygulanabilir. Bu güncelleme öncesi kupon kullanan bir müşteri otomatik indirim kategorisinden aynı anda yararlanamıyordu. Artık her iki tür indirim aynı anda kullanılabiliyor.

Shopify B2B’ yi de unutmadı

B2B şirketler arası yapılan ve daha büyük hacimli satışları tabir eden bir satış modeli. Müşteriye yapılan satışa nazaran içerisinde bazı özel koşullar içerdiği için Shopify B2B yapısına da kendisini uyarlıyor.

Peki B2B modelde satış yaparken Shopify’ı nasıl kullanırız? Bu satış türüne ait özelleştirmeleri Shopify’da kurgulayabilmemiz için GraphQL Admin API gerekiyor. API şu an sadece geliştiriciler ve Plus satıcılara açık halde Shopify’da yer alıyor.

Global bir altyapıyla dil handikapını aşmak

14 Eylül itibariyle sistemine getirdiği yeni bir uygulama (aplikasyon) aracılığıyla Shopify global satışlarınızda da size destek oluyor. Uygulamanın adı Shopify Translate & Adapt ve tamamen ücretsiz olarak markalara sunuluyor. Uygulama manuel çeviri, otomatik çeviri, pazara özel içerik ve lokalleştirme özelliklerini bir araya getirdi.

  • Manuel çeviri ile satıcılar çevrilen metin üzerinde editlemeler yapabiliyor.
  • Otomatik çevirilere Korece, Çince benzeri alfabesi farklı olan diller için tercih edilecek, otomatik bir çeviri servisi sunuyor.
  • Pazara özel içeriği örnekle açıklayalım: diyelim ki buzdolabı satıyorsunuz. “Refrigrator” ve “Fridge” aynı dil ve aynı anlama sahip iki kelime olsa da farklı bölgelerde kullanılıyor. İşte bu noktada satış yaptığınız bölgeye göre ürün içeriklerinizi özelleştirebiliyor.
  • Son olarak lokalleştirme ise yukarıdaki örneğe ek koleksiyon sayfaları(kategoriler), ürün kartlar vb gibi birçok sayfayı girilen domaine göre yerelleştiriyor. Farklı para birimleri, ödeme altyapıları, temada gereken ayarlamaları yaparak müşterilerinize bu deneyim kapısı açıyor.

Siz de global dünyaya adım atmak ve Dünya’nın her yerine ürünlerinizi satmak isterseniz fiCommerce yanınızda. Profesyonel ekibimizle beraber global operasyonlarınızın büyümesi için buradayız.

Related Posts